Un sucevean aflat în carantină s-a îmbătat, și-a bătut fratele și a făcut circ de față de polițiștii. Individul a fost internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni

Sâmbătă seară, la ora 19.00, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin 112 de către un bărbat de 52 de ani, din municipiul Suceava, cu privire la faptul că a fost agresat de către fratele lui, Niculai H., în vârstă de 49 ani.

Din declarația bărbatului a rezultat faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în urma unei discuții în contradictoriu cu fratele lui cu privire la casa părintească și un autoturism lăsat moștenire de către tatăl lor, cel de-al doilea a devenit agresiv verbal și ulterior agresiv fizic, lovindu-l cu pumnii în zona feței.

În timpul discuțiilor purtate de polițiști cu apelantul, în exteriorul curții locuinței acestuia, a intervenit Nicolae H., care brusc a devenit violent, încercând să-și lovească fratele. Din acest motiv polițiștii au procedat la încătușarea persoanei recalcitrante.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul secției, iar în urma completării formularului de risc a rezultat faptul că există risc iminent pentru integritatea victimei.

În consecință, a fost emis ordin de protecție provizoriu, începând cu 21.11.2020, ora 21:30, pe o perioadă de cinci zile. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul bărbatul agresiv figurează cu măsura de carantinare la domiciliu, în perioada 10-24 noiembrie 2020. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurii de carantinare, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 5000 lei.

Având în vedere faptul că bărbatul a continuat să adopte un comportamentul agresiv și după conducerea la sediul poliției, manifestându-se violent atât verbal, cât și fizic, fiind în stare vădită de ebrietate, a fost solicitată intervenția unei ambulanțe, persoana în cauză fiind preluată de echipajul medical și internată la Secția neuropsihiatrie Burdujeni.

S-a întocmit proces verbal de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de ,,violență în familie”.
Mai nouă Mai veche