VIDEO Ilegalități la un transport de bușteni depistate după o sesizare făcută de Daniel Bodnar

Luni, 23 noiembrie 2020, la ora orele 12.57, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 despre suspiciuni cu privire la legalitatea unui transport de bușteni. 

Pe raza comunei Mănăstirea Humorului, pe drumul județean, a fost identificată autoutilitara marca Mercedez condusă de Nicușor R., de 42 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta material lemnos, având ca punct de încărcare Ocolul Silvic Stulpicani, cu punct de descărcare depozitul SC Forest Narcris SRL comuna Mănăstirea Humorului.

Conducătorul auto a prezentat două avize primare de însoțire a materialelor lemnoase, ambele având coduri unice pentru autoutilitară pentru cantitatea de 16,58 m.c. lemn rotund molid și brad, respectiv pentru remorcă cu cantitatea de 25,08 m.c. lemn rotund molid și brad.

S-a efectuat verificarea în baza de date a transportului constatându-se faptul că șoferul deținea avize de însoțire pentru ansamblul de vehicule, însă în mod eronat administratorul firmei, Constantin P., a introdus greșit numărul de înmatriculare al remorcii în aplicație.

S-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Gura Humorului pentru verificarea documentelor și a cantității de material lemnos transportat, verificare efectuată de un pădurar, constatându-se faptul că materialul lemnos transportat este conform cu cel menționat în avizele de însoțire.

De asemenea s-a solicitat sprijin din partea ISCTR Suceava care s-a deplasat la fața locului, constatând faptul că ansamblul de vehicule depășește gabaritul în lungime cu 85 cm peste limita admisă de lege, drept pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 250 lei conform OG 43/1997.

Având în vedere deficiențele constatate în completarea formularului on line a datelor privind transportul de material lemnos în vederea eliberării codului unic, se va efectua, în vederea sancționării contravenționale a administratorului, adresă către Garda Forestieră Suceava, instituție ce are competență în aplicarea acestor sancțiuni.

Mai nouă Mai veche