VIDEO Municipiul Suceava ar putea intra în carantină în decembrie, avertizează primarul Ion Lungu

 

Municipiul Suceava ar putea intra din nou în carantină, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 şi a creşterii constante a ratei de infectare, a avertizat primarul Ion Lungu.

El a făcut apel la populaţie să respecte măsurile de protecţie sanitară, pentru că există riscul ca municipiul să intre din nou în carantină la începutul lunii decembrie, în condiţiile în care situaţia privind evoluţia pandemiei nu este în direcţia bună.

„Dragi suceveni, de la sfârşitul săptămânii trecute am intrat în scenariul roşu. Creşte numărul de cazuri progresiv în fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 de cazuri active la mia de locuitori. Dacă continuăm aşa, avem toate şansele să ajungem la începutul lunii decembrie la şase cazuri active la mia de locuitori, când se poate pune problema de intrare în carantină, conform precizărilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, în ceea ce priveşte situaţia şcolilor, consiliile de administraţie propun scenariile pentru următoarele 14 zile în funcţie de cazuistica din fiecare unitate de învăţământ, aşa cum s-a întâmplat în municipiu.

„Fac un apel din nou la dumneavoastră să respectăm regulile pentru această epidemie, purtatul măştii în primul rând în spaţiile închise, deschise, pe stradă, în spaţii aglomerate, în birouri. Să păstrăm distanţa socială şi igiena personală. Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi înjurat pe reţelele de socializare, voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus şi nu în ultimul rând să salvăm cât mai multe vieţi omeneşti. (...) Pierdem oameni dragi în oraşul nostru aproape în fiecare zi. Nişte oameni iresponsabili ne trimit la Constituţie că nu respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Aici discutăm de viaţă şi de moarte. Vă implor, dragi suceveni, să respectăm regulile, să ajutăm indirect cadrele medicale din spital, care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an”, a transmis sucevenilor primarul Ion Lungu.
Mai nouă Mai veche