Angajat al exploatării de mangan din Dorna Arini găsit mort la locul de muncă

Joi, 3 decembrie 2020, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că Damaschin S., de 59 de ani, din comuna Dorna Arini, în timp ce se afla la punctul de lucru al SC Ofz Bucovina SRL a fost găsit inconștient de către un coleg, solicitând ambulanța la fața locului.

Stanciu Damaschin este angajat ca paznic la punctul de lucru din comuna Dorna Arini, care are ca activitate principală extracția minereurilor feroase.

În dimineața zilei de joi acesta a fost dus la serviciu de un alt coleg și împreună au pus în funcțiune un generator de curent electric pe benzină, pentru pornirea unor pompe de apă, deoarece sediul societății nu era conectat la rețeaua de curent electric în urma unor lucrări a firmei specializate de energie electrică.

Ulterior bărbatul a rămas singur la sediul societății, iar în jurul orelor 16.00 a fost contactat telefonic de către colegii de lucru, acesta nu a răspuns, ocazie cu care un al angajat al societății s-a deplasat la punctul de lucru, iar la parterul imobilului l-a găsit pe bărbat inconștient.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, care au procedat la efectuarea măsurilor de prim ajutor însă fără rezultate, ulterior constatând decesul.

În încăperea în care a fost găsit bărbatul se simțea miros de gaze, iar în camera alăturată a fost identificat generatorul de curent electric. Acesta nu funcționa, în rezervor nu se mai afla combustibil și butonul de pornire era în poziția ON.

Cadavrul nu prezenta urme de violență și a fost depus la morga Spitalului Vatra Dornei, în vederea efectuării autopsiei medico legale.

Urmează să fie informat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche