FOTO Probleme pe A7 - centura Bacăului, la puţin timp după inaugurare: mai mulţi şoferi şi-au stricat roţile maşinilor din cauza unui rost nefinisat. Explicaţiile CNAIR

Un rost nefinisat de pe varianta ocolitoare a Bacăului, inaugurată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Ludovic Orban, a provocat probleme şoferilor, care au solicitat intervenţia echipelor mobile de vulcanizare după ce şi-au stricat roţile autovehiculelor în groapa din asfalt. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că este vorba despre o eroare de fabricaţie, remediată de constructor şi că au fost instituite restricţii de viteză.

Reprezentanţii de la firma „Vulcanizare & Service Mobil Bacău” prezintă, pe pagina de Facebook, câteva poze de la intervenţii pe care le-au avut la faţa locului, pentru a-i ajuta pe şoferii care şi-au defectat maşinile din cauza gropii apărute în asfalt. Fotografiile arată şi cauciul roţii unei maşini tăiat din cauza impactului cu groapa.

„Fără parapeţi de protecţie pe 3 km, fără dispozitive de acoperire a rosturilor de dilataţie (au turnat afalt sa dea bine la presă) şi cu alte elemente de siguranţă lipsă. Câteva ore mai târziu primele maşini îşi spărgeau jantele în găurile apărute la rosturile nefinisate”, a scris un internaut pe un grup de Facebook numit Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR S.A..

Referitor la imaginile apărute în spaţiul public cu privire la deteriorări ale părţii carosabile pe VO Bacău apărute după darea în trafic, CNAIR face următoarele precizări: 
  • Deteriorările apărute au fost determinate de o eroare de fabricaţie a unui rost de la podul de la km 3+150, partea dreaptă.
  • Imediat ce a fost constatată această problemă, Antreprenorul a semnalizat zona respectivă şi a executat în regim de urgenţă lucrările de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiţii de siguranţă pe toată lungimea VO Bacău
  • Având în vedere că, până la recepţia finală a lucrărilor, constructorul mai are de realizat astfel de rosturi, circulaţia pe acest obiectiv se desfăşoară cu restricţie de viteză de 90 km/h.
Mai nouă Mai veche