Autoturism boțit de un buldoexcavator condus de un bărbat beat, la Capu Câmpului

Luni, 30 noiembrie 2020, la ora 15:00, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului au fost sesizați de către un bărbat de 24 de ani, din Capu Câmpului, cu privire la faptul că mașina sa a fost avariată de către un buldoexacvator condus pe drumul public de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

A fost identificat apelantul, care a declarat faptul că în jurul orei 14:10, în timp ce se deplasa pe strada Isachia din localitatea Capu Câmpului, cu autoturismul marca Audi proprietatea tatălui său, a observat că din sens opus se deplasa un buldo-excavator, astfel că, din acest motiv a oprit autoturismul pentru a face loc utilajului să treacă.

Utilajul, în timp ce se deplasa pe drumul public, din sens opus, a derapat din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, astfel că, a intrat într-un mal din partea dreapată a direcției de deplasare a utilajului, iar apoi în coliziune cu partea din spate stânga a autoturismului.

În urma impactului nu au rezultat victime omenești.

Cu ocazia intervenției la fața locului a fost identificat și conducătorul utilajului, în persoana lui Mihai L., de 56 de ani, din localitatea Rădeni, comuna Roșcani, județul Iași.

Procedând la testarea conducătorilor auto cu aparatul alcooltest, conducătorul autoturimsului a obținut un rezultat negativ, iar conducătorul utilajului un rezultat de 0,65 mg/l în aerul expirat.

În cauză s-a dispus, prin ordonanță, prelevarea de probe biologice, bărbatul fiind condus la Unitatea de Primiri Urgențe Gura Humorului, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

De asemenea, s-a procedat la verificarea conducătorilor auto în bazele de date, constatându-se că cei doi au drept de a conduce autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche