Bebeluș cu Covid-19 și insuficiență respiratorie, transferat în stare critică la Iași. Prognostic rezervat al medicilor cu privire la șansele de supraviețuire

O fetiţă de o lună, diagnosticată cu COVID-19, a fost transferată în stare gravă de la Spitalul Județean Suceava la Iaşi, ea fiind internată în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi, cu insuficienţă respiratorie severă.

Copilul din Mănăstirea Humorului a fost transportat la Iaşi cu ambulanţa SMURD, fiind ventilat mecanic din cauza unei forme severe a insuficienţei respiratorii. Iniţial, în cazul fetiţei existau doar suspiciuni de infecţie cu SARS-CoV-2, însă prezenţa virusului a fost confirmată în urma testării la Spitalul din Iaşi.

„Maşina de neonatologie SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună. A necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Copilul prezintă manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Se află internat în ATI la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi sunt rezervaţi în privinţa bebeluşului transferat de la Spitalul Judeţean Suceava în stare gravă din cauza noului coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”, dr. Lucian Cernahovschi, a declarat pentru AGERPRES că bebeluşul, o fetiţă de şase săptămâni, a fost transferată în cursul nopţii de duminică spre luni de la Spitalul Judeţean Suceava deoarece are COVID-19.

„Din păcate, sugarul a venit de la Suceava pozitiv la noul coronavirus. Se menţine starea generală extrem de gravă, în continuare este ventilată mecanic, cu suport electromecanic, cu suport electro-cardiac. Are o stare generală extrem de gravă. Nu are alte afecţiuni anterioare, dar în contextul bolii a făcut şi un tromboembolism pulmonar mai complicat. Prognostic rezervat”, a precizat dr. Cernahovschi.

Potrivit sursei citate, mama copilului este şi ea pozitivă la SARS-CoV-2, dar este asimptomatică.
Mai nouă Mai veche