Două milioane de euro, averea reală a lui Radu Obreja, șeful arestat al Serviciului de Permise Suceava: apartament pe faleza Mării Negre, spații comerciale, vile, apartamente, terenuri și mașini de lux trecute pe numele altor persoane

Averea șefului Serviciului de Permise Auto Suceava, Radu Obreja, era de aproape două milioane de euro. La percheziții, procurorii DNA Suceava au găsit peste 700.000 de euro bani gheață în locuința lui Radu Obreja și în locuința lui Radu Popovici, cel care acționa ca o interfață pentru șeful Serviciului de Permise. 

În plus, procurorii au identificat terenuri, apartamente, spații comerciale și clădiri înscrise pe numele altor persoane, ale căror valoare de piață este de aproximativ un milion de euro.

„Fiecare dintre inculpați „se remarcă” printr-un nivel de trai mult peste cel așteptat pentru un funcționar sau polițist, cu un salariu de aproximativ 4000-5000 lei lunar. Avem în vedere imobile de valori impresionante, care nu ar putea fi vreodată justificate obiectiv: în cazul inculpatului OBREJA RADU-IONUȚ: casă de locuit în valoare de aproximativ 200-300.000 euro, apartamente situate în mun. Suceava în valoare totală de aproximativ 300.000 euro, casă în comuna Șcheia, în valoare de 150.000-200.000 euro sau apartament în mun. Constanța – pe faleza Mării Negre, în valoare de 200.000-300.000 euro, precum și alte bunuri imobile – terenuri amplasate în zone cheie a zonei metropolitane a mun. Suceava, a căror valoare este estimată la acest moment procesual la peste 100.000 euro”, se arată în dosarul DNA Suceava.

Lista proprietăților lui Radu Obreja care erau înscrise pe numele altor persoane, conform informațiilor adunate de procurorii DNA Suceava: 
  • apartament în municipiul Constanța, pe faleza Mării Negre
  • autoturism marca AUDI, model A4, culoare negru, an de fabricație 2018, autoturism care a fost înmatriculat definitiv la data de 9 octombrie 2020 pe IULIAN ILIE P.
  • autoturism marca Volkswagen Arteon, an de fabricație 2020, culoare galben 
  • 17 spații situate în cadrul Policlinicii Areni din municipiul Suceava, strada Ștefan cel Mare, nr. 78, acestea fiind achiziționate prin Popovici Radu 
  • un teren în suprafață de 1000 mp pe care este edificată o construcție de 74 mp, în sat Iesle comuna Mălini, județul Suceava, achiziționat prin Popovici Radu 
  • un teren cu suprafața de 50 mp, împreună cu o construcție de 50 mp situat în Șcheia, localitatea Sf. Ilie (în zona Cartodrom), achiziționat prin Mircea E. 
  • un apartament situat pe strada Tipografiei, achiziționat prin Mircea E. 
  • un spațiu comercial situat pe strada Tipografiei, achiziționat prin Mircea E. 
  • un apartament în municipiul Suceava, strada Ștefan cel Mare, achiziționat pe numele lui Petru S. 
  • un teren cu suprafața de 3800 mp, în sat Tișăuți, comuna Ipotești, județul Suceava, precum și un teren cu suprafața de 2200 mp, în sat Tișăuți, comuna Ipotești, județul Suceava, achiziționate prin Petru S. 
  • un teren în suprafață de 430 mp, în sat Șcheia, comuna Șcheia, județul Suceava Loredana Diana P. 
  • o casă de locuit în suprafață de 169 mp, în sat Șcheia, comuna Șcheia, județul Suceava achiziționată prin Loredana Diana P. 
  • un autoturism VW GOLF AU, înmatriculat pe o societate comercială, achiziționat de către Obreja Radu Ionuț și pe care l-a predat în vederea utilizării numitei Loredana Diana P.

1 Comentarii

  1. Poate faceti un articol si despre cum se musamalizeaza accidentele de circulatie in Suceava. Va zic eu caz concret, protagonist militianul Ciornei Catalin care a musamaizat accidentul in urma caruia a decedat tatal meu! A fost acoperit de procuror Cazac Marius si prim procuror Stanescu Lucian si totul a fost bagat sub pres de judecatoare! Dosarul a intrat in instanta fara a exista declaratia mea data organului de cercetare penala, desi exista o ordonanta in acest sens, iar cand i-am cerut grefierei copie dupa declaratia data in fata instantei mi-a zis ca nu se poate. Daca aceste 2 declaratii exista la dosar, ele sunt mincinoase si cu semnatura falsa! In declaratia data instantei acuzam de musamalizare CU DOVEZI CONCRETE pe militian, procuror, prim procuror acoperiti de avocatul nostru Judecatoarea se si enervase la un moment dat si a ridicat tonul ca ce atata o dau cu musamalizarea... Nu tu lista cu apelurile la 112, nu tu filmarea de pe camera politiei locale care bate pana la trecerea de pietoni unde a avut loc accidentul, nu tu audierea asa zisilor martori in instanta... Toate mi-au fost respinse de cucoana judecator. Cu dovezi solide in mana si n-ai nici o sansa cu nemernicii astia! Dumnezeu nu doarme si isi vor primi ei plata!

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche