Buletin de presă, 16 decembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 15.12.2020, ora 09.35, un bărbat de 46 ani, din com. Pojorâta, conducea autoutilitara pe DC 46 în loc. Horodnic de Jos, din direcția Horodnic de Jos către Horodnic de Sus, având ca pasager dreapta față pe un bărbat de 45 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
După efectuarea unei curbe spre stânga, șoferul a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă și a lovit un arbore.
În urma impactului, pasagerul autoutilitarei a suferit leziuni ușoare, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Mun. Rădăuți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 15.12.2020, în jurul orei 12:10, o tânără de 21 ani, din mun. Rădăuți, a condus autoturismul pe D.N. 2, între localitățile Pătrăuți și mun. Suceava și a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus de un bărbat de 26 ani, din mun. Suceava, care avea aceeași direcție de deplasare.
În urma accidentului de circulație a rezultat vătămarea corporală ușoară a tinerei de 21 de ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest marca rezultatele fiind 0,00 și li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 15.12.2020, de mai sus în jurul orelor 20:00, un bărbat de 40 de ani, din com. Frătăuții Noi,conducea autoturismul pe strada 1 Mai din mun. Rădăuți din direcția centrului municipiului către com. Frătăuții – Vechi.
Ajungând la trecerea pentru pietoni, acesta l-a acroșat pe un bărbat de 46 de ani din mun. Rădăuți care se angajase în traversarea străzii din partea dreaptă spre stânga.
În urma evenimentului, pietonul a suferit leziuni fizice, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul Rădăuți pentru investigații medicale de specialitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i–au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, dar i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.12.2020 ora 07.04, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe raza municipiului Suceava, strada Gheorghe Doja, s-a petrecut un accident rutier soldat doar cu pagube materiale iar conducătorul unui autoturism este posibil să se afle sub influența alcoolului.
A fost identificat autoturismul și ansamblul de vehicule format din autoutilitară și remorcă, oprite.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost suspus prelevării a unei mostre de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice în sânge, pe cea de-a doua refuzând-o.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 15.12.2020, ora 22.29, polițiștii SPR 7 Mălini au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că s-a produs o tamponare şi șoferul este beat.
Pe strada Vasile Stroescu din satul Bogata, com. Baia a fost identificat un autoturism care prezenta avarii şi pe proprietarul acestuia, care a relatat verbal faptul că în data de 15.12.2020, orele 22.15, se afla în locuinţă, moment în care de afară a auzit un zgomot, fapt pentru care a ieşit afară pentru a vedea ce se întâmplă, ocazie cu care a observat un autovehicul condus de o persoană de sex masculin, care intrase în coliziune cu autoturismul său parcat, după care şoferul în cauză a plecat de la faţa locului.
A fost identificat şoferul autoturismului de 30 de ani, din com. Baia.
A fost identificat cel în cauză și, întrucât emana halenă alcoolică şi a devenit agitat psiho-motor, a fost nevoie de încătuşarea acestuia.
Ulterior bărbatul de 30 de ani a fost transportat la Spitalul Mun. Fălticeni în vederea prelevării a două mostre biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche