Buletin de presă, 23 decembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 22.12.2020, orele 11.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Humorului/DN 17 din comuna Șcheia, în proximitatea trecerii pentru pietoni din zona pasarelei CFR de la ieșirea din comuna Șcheia către mun. Suceava, un bărbat de 71 de ani din municipiul Suceava a surprins și accidentat o persoană de sex masculin, care avea calitatea de pieton.
În urma accidentului pietonul a suferit leziuni traumatice care au dus la declararea decesului acestuia la orele 11.30, de către echipajul SMURD ajuns la fața locului.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


La 22.12.2020, ora 14.45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 B din comuna Crucea, un bărbat de 37 de ani din comuna Frumosu a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 31 de ani din municipiul Vatra Dornei.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 37 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii ambelor autovehicule au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care,la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.12.2020, orele 20:30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 A, în afara localității Zvoriștea, un tânăr de 19 ani din municipiul Suceava a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Tânărul de 19 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Mai nouă Mai veche