Cartușe letale de 9mm, găsite de medici la un bărbat beat rănit într-un accident rutier la Bunești

Joi, 3 decembrie 2020, în jurul orei 11.15, Gheorghe P., de 40 de ani, din Fălticeni, în timp ce conducea un moped care nu avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare, pe DN 2, pe raza comunei Bunești, pe un sector de drum în afara localității, pe direcția Suceava către Fălticeni, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Dacia Duster condus de Gheorghe F., de 53 de ani, din Pătrăuți, care circula din sensul opus.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui Gheorghe P., care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde a fost examinat și s-a stabilit diagnosticul de „TCC, etilism acut”, a rămas internat. Totodată Claudia M., pasageră pe moped, a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde a fost examinată și s-a stabilit diagnosticul de „TCC, contuzie toraco abdominală”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul mopedului nu a fost testat cu aparatul etilotest urmând să i se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul Județean Suceava. S-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Ulterior, la ora 13.00, lucrătorii din cadrul IPJ Suceava au fost sesizați cu privire la faptul că personalul medical din cadrul UPU Suceava a identificat asupra lui Gheorghe P., mai multe elemente de muniție. În baza sesizării, la UPU Suceava s-a deplasat o echipă operativă, ocazie cu care personalul medical a predat 8 elemente de muniție, nepercutate, care par a fi letale, și două tuburi cartuș de același tip, toate având calibru 9 mm.

Întreaga cantitate de muniție a fost identificată asupra lui Gheorghe P., victimă a accidentului rutier de la Bunești. Acesta, datorită leziunilor suferite în urma accidentului rutier, a necesitat o intervenție chirurgicală urgentă.

Au fost efectuate verificări în baza de date cu privire la persoana în cauză, ocazie cu care nu au fost returnate rezultate. Totodată din verificări s-a stabilit că susnumitul locuiește fără forme legale la o stână de pe raza com. Bosanci.

În continuarea cercetărilor lucrătorii din cadrul SAESP s-au deplasat la stâna mai sus menționată, unde în prezența proprietarului s-a procedat la verificarea anexelor și a perimetrului stânei, nefiind identificate alte bunuri care să intereseze cauza.

Au fost ridicate și indisponibilizate 8 elemente de muniție și 2 tuburi cartuș.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Mai nouă Mai veche