CFR Călători a introdus trenuri de tip InterCity, cu durată redusă de parcurs, confort sporit şi un cost al călătoriei similar celui pentru trenurile InterRegio

CFR Călători a introdus, începând de duminică, trenuri de pasageri de tip InterCity, care parcurg ruta într-un timp redus. Vagoanele sunt unele moderne, iar costul călătoriei este similar celui plătit în trenurile InterRegio, anunţă Ministerul Transporturilor, meţionând că acest nou serviciu se adresează atât clienţilor business, cât şi turiştilor care vor să ajungă la munte sau pe litoral.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit şi cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Astfel, trenul "Tomis Expres" a parcurs, duminică, distanţa de 391 de kilometri între Braşov - Bucureşti - Constanţa în 4 ore şi 10 minute, "un record absolut în ceea ce priveşte durata călătoriei pe această rută".

„Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanţei Braşov - Bucureşti în doar 2h si 07', cu o singură oprire de un minut în Predeal. Viteza maximă de circulaţie a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană)", arată sursa citată.


Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 şi vagon restaurant.

„Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată Bucureşti - Constanţa şi Bucureşti - Predeal, părţi componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiţii finanţate din fonduri europene cu contribuţie de la bugetul de stat", menţionează Ministerul Transporturilor.

Conform sursei citate, acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât şi călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană, cât şi în staţiunile de pe litoral.
Mai nouă Mai veche