Ciolacu: Preşedintele trebuie să accepte nominalizarea PSD pentru funcţia de prim-ministru

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că şeful statului trebuie să înţeleagă că ''a pierdut" alegerile parlamentare şi trebuie să accepte nominalizarea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru.

„Mergem astăzi la Cotroceni cu mandat clar dat de către români. Electoratul a sancţionat fosta guvernare condusă de domnul Orban şi de domnul preşedinte Iohannis. Domnul preşedinte Iohannis, astăzi, trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri şi trebuie să accepte nominalizarea PSD, în persoana domnului profesor doctor Alexandru Rafila, să fie viitorul prim-ministru desemnat. O să îi înmânăm domnului preşedinte şi programul PSD de guvernare. Sunt ferm convins că va găsi calea în acest program de guvernare şi de a-l desemna pe domnul Rafila prim-ministru”, a spus Ciolacu, la sediul PSD, înainte de a pleca la Palatul Cotroceni pentru consultările cu şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Din delegaţia PSD care participă la consultările de la Cotroceni fac parte Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea şi Vasile Dîncu.
Mai nouă Mai veche