FOTO Punct de lucru al ISU Suceava deschis în Crucea

Luni, 21 decembrie 2020, a avut loc festivitatea de deschidere a unui nou Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în comuna Crucea.

Festivitatea s-a bucurat de prezența reprezentanților autorităților locale și ai instituțiilor și societăților comerciale, care au contribuit la reușita acestui proiect.

Deschiderea Punctului de Lucru Crucea a fost posibilă cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Crucea, care a asigurat atât spațiile, cât și dotarea necesară a acestora, pentru găzduirea tehnicii și a pompierilor militari. În cadrul subunității, funcționează o autospecială cu apă și spumă, care este dotată cu modul pentru descarcerare, și o ambulanță SMURD, încadrate cu echipaje ale Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei.

Colonelul Costică Ghiață, inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, a subliniat faptul că: 
„Înființarea Punctului de Lucru Crucea a avut în vedere asigurarea unui răspuns operativ şi eficient pentru gestionarea tipurilor de risc dintr-o zonă bine stabilită, care s-a aflat până în prezent sub incidența Raionului de Intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei. Astfel, se va reduce considerabil capacitatea de răspuns în situații de urgență a subunității pompierilor militari din Vatra Dornei, care înregistra timpi medii de răspuns de peste 50 minute, în raza unității administrativ-teritoriale Broșteni, și de peste 25 de minute, în raza unității administrativ-teritoriale Crucea.” 

Noua subunitate a ISU „Bucovina” Suceava va sigura răspunsul în situații de urgență pentru trei unități administrativ-teritoriale, respectiv orașul Broșteni, comuna Crucea și comuna Dorna Arini (parțial), totalizând 16 localități arondate (Broșteni, Cotârgași, Dârmoxa, Frasin, Haleasa, Holda, Holdița, Lungeni, Neagra, Pietroasa, Crucea, Chiril, Cojoci, Satu Mare, Rusca și Sunători). Numărul total al populației pentru care se asigură răspuns în situații de urgență este de 1.987 de locuitori, în sectorul de bază (comuna Crucea), și 8.793 locuitori în sectorul de intervenție, suprafața administrativ-teritorială atribuită subunității fiind de 622 de kilometri pătrați.
Mai nouă Mai veche