Hoți care au comis mai multe furturi în Dorna Candrenilor, Coșna și Poiana Stampei, prinși în flagrant de polițiști și reținuți în arestul IPJ Suceava

Valul de furturi comise în ultimele zile în localitățile Coșna și Poiana Stampei i-a mobilizat pe polițiștii suceveni. La nivelul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a fost organizată o acţiune la care au fost angrenaţi lucrătorii Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, care au desfăşurat activităţi de patrulare pe raza comunelor mai sus menționate cu mașini neinscripţionate.

În jurul orei 22:00, un echipaj de poliție, a observat pe raza comunei Dorna Candrenilor un autovehicul suspect marca VW Bora cu numere de înmatriculare emise de Bistrița-Năsăud, care nu îşi justifica prezenţa şi despre care existau informaţii că a fost folosit la comiterea furturilor din nopțile precedente, sens în care au procedat la urmărirea acestuia.

La un moment dat, autoturismul în cauză a oprit în fața unei locuințe de pe raza comunei Dorna Candrenilor, iar din interior au coborât două persoane de sex masculin, care au pătruns în curte și au încercat să sustragă o butelie dintr-un rastel metalic, moment în care au fost prinși de către cei doi lucrători de poliție.

Cei doi suspecți sunt Codruț Capră, de 20 de ani, din Tiha Bârgăului, și Vasile Munteanu, de 23 de ani, din Josenii Bârgăului, ambii din județul Bistrița Năsăud, aceștia fiind conduși la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei pentru audieri.

De asemenea s-a procedat la indisponibilizarea autovehiculului mai sus menționat în curtea Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în interiorul acestuia fiind identificate mai multe bunuri după cum urmează: un clește tip gura de lup, o butelie, două topoare, chei mecanice auto și mai multe lacăte rupte.

Cu ocazia audierii celor doi suspecţi aceștia au recunoscut comiterea tuturor faptelor de pe raza noastră de responsabilitate, cât și a unor infracțiuni comise pe raza județului Bistrița Năsăud, aspecte ce au fost aduse la cunoștință lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud pentru probarea activității infracționale în dosarele penale aflate în lucru.

Față de cei doi suspecți a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 19 decembrie 2020 aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările continuă penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche