Ministrul propus al Educației: „Școlile vor fi redeschide de îndată ce situația epidemiologică o va permite. Educație nu se poate face fără finanțare, fără cadre didactice pregătite”

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Educației. Acesta a declarat că redeschiderea școlilor se va face imediat ce situația epidemiologică va permite acest lucru fără a pune în pericol sănătatea publică.

„Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, fără cadre didactice pregătite. Este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației din România”, a declarat, la finalul audierilor în comisii, Sorin Cimpeanu.

Cu privire la redeschiderea școlilor, ministrul propus a spus: „Cu toții ne dorim ca școlile să fie redeschise. Școlile vor fi redeschide de îndată ce situația epidemiologică o va permite. (...) Din păcate, momentul deschiderii școlilor excede competențelor Ministerului Educației”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a declarat că învățământul este unul dintre domeniile care au pierdut cel mai mult în timpul pandemiei. 

„Compensarea se cheamă educație remedială. Avem nevoie de disponibilitatea cadrelor didactice, dar este nevoie și de resurse financiare”, a precizat ministrul propus să conducă portofoliul Educației.

„Recuperarea cursurilor este cea de-a doua problemă esențială, după când începem școala. Cum vom putea să recuperăm ceea ce au pierdut elevii. Activitățile de recuperare vor trebui să fie coerent organizate și finalizate”, a anunțat ministrul propus la Educație, Sorin Cîmpeanu, în cadrul audierilor din Parlament.
Mai nouă Mai veche