Primele doze anti-Covid care vor ajunge în România vor fi trimise la Spitalul Județean Suceava pentru vaccinarea personalului medical

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID din tranșa simbolică ce va ajunge în România în perioada dintre Crăciun și Revelion vor fi distribuite pentru vaccinarea personalului medical din linia întâi din cele zece spitale de boli infecțioase din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Suceava, Timișoara și Baia Mare.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, vineri, că, luând în considerare că Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer, se are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020.

În România, centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.

Cele 10.000 de doze de vaccin din prima tranșă simbolică vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, pentru vaccinarea personalului medical:
  • Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  • București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
  • București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
  • Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
  • Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
  • Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
  • Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  • Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
  • Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
  • Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)
Conform sursei citate, avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80°C, iar până vineri vor fi finalizate procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului care se va ocupa de vaccinare. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu în 25 decembrie.
Mai nouă Mai veche