Șapte brazi fără documente de proveniență, confiscați de la un vânzător din Piața mică din cartierul George Enescu al municipiului Suceava

Duminică, 13 decembrie 2020, ora 09.30, patrula de siguranță publică din cadrul Poliția municipiului Suceava a identificat pe strada Aleea Venus din municipiul Suceava, în imediata apropiere a Pieței agroalimentare George Enescu, o persoană de sex masculin care comercializa un număr de șapte pomi de Crăciun.

Cel în cauză Marius D., de 43 de ani, din comuna Vama, a declarat verbal faptul că în dimineața zilei de duminică a adus pomii de Crăciun cu trenul din localitatea Vama, cu scopul de a-i valorifica în municipiul Suceava și nu deține niciun fel de documente de proveniență pentru aceștia.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru vânzarea unui număr de șapte pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta avea documente de proveniență si cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru comercializarea pomilor de Crăciun în locuri neautorizate.

Pomii de Crăciun au fost reținuți în vederea confiscării, fiind dați în custodie pădurarului de la Ocolul Silvic Pătrăuți din municipiul Suceava.
Mai nouă Mai veche