Accident la Dolhasca provocat de un șofer în stare avansată de ebrietate

Marți, 26 ianuarie 2021, la ora 13.50, echipajul de serviciu din cadrul Poliției orașului Dolhasca a fost sesizat prin apel la 112 cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier soldat cel mai probabil cu victime. În urma deplasării la fața locului a fost identificat un autoturism marca Ford Focus care trecuse peste zona cu iarbă de pe marginea drumului aproximativ 10 metri, ulterior lovind un cap de podeţ betonat pentru accesul pietonal în curtea unei locuinţe, totodată distrugând cu partea dreaptă a autoturismului aproximativ patru metri de gard, precum şi poarta de acces pietonală, autoturismul suferind avarii.

Autoturismul era poziţionat pe direcţia de mers dinspre bariera CFR spre centrul oraşului Dolhasca, la o distanţă de aproximativ  400 m faţă de centrul oraşului.

La faţa locului se afla un echipaj SMURD Dolhasca în prezenţa cărora se afla şi conducătorul auto care prezenta excoriaţii la nivelul feţei, acesta declarând verbal că autoturismul îi aparţine, că el este conducătorul auto şi că se afla singur în momentul impactului.

Șoferul, Gheorghe S., de 56 de ani, din Dolhasca, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche