Beat la volan, șoferul Primăriei Liteni a rupt un stâlp electric cu mașina de colectare a deșeurilor

Miercuri, 20 ianuarie 2021, la ora 12.43, Poliţia oraşului Liteni a fost informată cu privire la faptul că Mihai O., de 71 de ani, din orașul Liteni, în timp ce conducea autoutilitara a acroșat un stâlp electric și este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul este angajat al Primăriei Oraș Liteni, pe postul de conducător auto pe autoutilitara destinată colectării deșeurilor. Miercuri, bărbatul s-a deplasat în satul Roșcani cu autoutilitara în vederea colectării deșeurilor menajere. În jurul orei 12.40, în timp ce se afla pe drumul comunal și executa manevra de mers înapoi, nu s-a asigurat și a acroșat cu partea din spate un stâlp de susținere a conductorilor electrici, rupându-l.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultând o concentrație alcoolică în valoare de 0,58 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava în vederea prelevării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche