Un tânăr care trebuie să stea în carantină a ieșit la plimbare cu mașina, deși nu are permis de conducere

Miercuri, 20 ianuarie 2021, la ora 11.33, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o persoană nu a respectat carantina și conduce un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că marți, 19 ianuarie 2021, în jurul orei 18.00, Pavel B., de 27 de ani, din Șcheia, s-a deplasat de la un imobil situat în comuna Vicovu de Jos. Tânărul s-a deplasat cu un autoturism Audi, pe care l-a condus deși nu posedă permis de conducere, iar acesta nu a respectat carantina impusă datorită faptului că a revenit recent din străinătate.

La fața locului a fost identificat autoturismul condus de către tânăr, marca Audi A4, care se afla parcat în fața imobilului. De asemenea, cu ocazia controlului corporal efectuat asupra tânărului a fost găsită cheia autoturismului.

Efectuându-se verificări în bazele de date ale poliției s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere și că figurează în carantină, în perioada 17-30 ianuarie 2021 întrucât este revenit din Germania din data de 17 ianuarie 2021, la intrarea în țară declarând ca imobil unde va locui în carantină, imobilul situat în comuna Bilca. Astfel s-a constatat că acesta a încălcat măsura carantinării.

Față de tânăr s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform art. 65 lit. i din Legea 55/2020. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche