Bradul de Crăciun din centrul Sucevei nu a fost incendiat. Informația care a stârnit discuții aprinse între suceveni și a adunat zeci de mii de vizualizări, distribuiri, aprecieri și comentarii a fost publicată de o pagină de umor

Bradul de Crăciun din centrul municipiului Suceava nu a fost incendiat de tineri supărați că nu mai au voie să aștepte cu mașina pe prima bandă a bulevardului ca să-și cumpere fast-food de la McDonald's, așa cum multe persoane au crezu după ce au văzut o postare publicată de o pagină de umor.

Duminică, 3 ianuarie 2021, la ora 16.57, pagina de satiră și umor Make Suceava Great Again a publicat pe Facebook un videoclip care surprinde un echipaj de pompieri intervenind la un inccendiu care a cuprins un brad de Crăciun amplasat într-un spațiu public.

Descrierea care însoțește postarea include referințe la două teme care au intrat deja în folclorul umoristic urban din municipiul Suceava: coada de mașini de la McDonald's și înțepăturile la adresa vecinilor din Botoșani:

„Live. Incendiu la bradul din centrul Sucevei
Se pare că focul a fost pus de niște tineri alungați de poliția locală de la coada de la McDonalds ce ajunsese până la Biserica 3 Clopote.
Distribuiți vă rog!
1 share = 1 lacrimă care stinge incendiul
Like dacă crezi că fochiștii sunt botoșăneni.
Comment cu "Amin" dacă îți pare rău după brad”.
 - este descrierea videoclipului publicat pe Facebook. 

Cei mai mulți utilizatori au intrat în joc și au continuate glumele în comentarii: 
  • „E adevarat, se vede focul de pe Mărășești”
  • „Am înțeles că focul a fost stins cu suc de la McDonald's! Mulțumim mult!!!”
  • „I-au prins!! Erau din Botoșani.Știu din sursa sigura ca nu au fost lăsați la Mc”
  • „Aici faceti sondaj pentru cei cu drept de vot? Intreb pentru un partid.  Ca multi au sarit gardul, de ala de la McDonalds zic”
Alți utilizatori fie au luat de bună gluma publicată de pagina de umor, fie s-au arătat deranjați și au cerut altor utilizatori să raporteze postarea satirică și contul pentru așa-zisa distribuire de presupuse știri false. 

Mai nouă Mai veche