Centrele de vaccinare amenajate vor deveni funcţionale când vor ajunge vaccinurile, susţine primarul Sucevei

Centrele de vaccinare comunitare amenajate de municipalitate au fost autorizate de DSP Suceava, urmând să devină funcţionale când va decide Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în funcţie de numărul de doze de vaccin ce ajung în ţară, a declarat primarul Sucevei Ion Lungu.

„Avem autorizaţie de funcţionare de la DSP. Sunt trimise autorizaţiile de funcţionare la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi, atunci când vor da ei aprobare, automat se deschid aceste centre şi se repartizează persoane pentru a fi vaccinate (...) Nu sunt vaccinuri suficiente şi, ca atare, nu sunt deschise efectiv aceste centre din cauza lipsei dozelor necesare de vaccin. După estimările noastre, şi am discutat şi cu DSP, vom avea efectiv funcţionale aceste centre la începutul lunii februarie. (...) Noi le-am pregătit la timp, le-am autorizat, dar deschiderea nu depinde de noi, ci de Ministerul Sănătăţii, de INSP”, a spus Lungu.

În aceste condiţii, primarul a lansat sucevenilor un nou apel public pentru respectarea măsurilor de protecţie în scopul evitării riscului de îmbolnăvire, subliniind că toate pregătirile sunt făcute pentru a fi crescută capacitatea de vaccinare, iar când vor veni doze suficiente se vor deschide centrele amenajate.

„Astăzi (n.r. - 27 ianuarie) rata de îmbolnăvire este de 2,83 la mia de locuitori în municipiul Suceava, fără focare, în vreme ce cu tot cu focare este de 2,87 la mia de locuitori. Suntem la un pas de a ajunge din nou în scenariul roşu, tocmai de aceea fac din nou un apel la suceveni să respecte regulile legate de pandemie. Sigur, obosesc, se plictisesc de aceste apeluri ale mele, dar altă soluţie nu avem decât purtatul măştii, păstrarea distanţei sociale, fizice, igiena personală”, a spus Lungu.

În municipiul Suceava, pentru a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, au fost amenajate cinci centre de vaccinare, în sălile de sport de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă", Şcoala Gimnazială "Miron Costin", Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare", Şcoala Gimnazială "Grigore Alexandru Ghica", precum şi la Iulius Mall.

Potrivit primarului, dotarea cu mobilier a celor cinci centre a costat 63.000 de lei, banii fiind asiguraţi de municipalitate.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.