Director cu rezultate remarcabile, înlocuit cu cumnatul senatorului PNL Daniel Cadariu la conducerea CSȘ Gura Humorului

Directorul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului, Andrei Varvaroi, a fost înlocuit din funcție, la sfârșitul săptămânii trecute, printr-o decizie a șefului IȘJ Suceava, Grigore Bocanci (PNL). 

Fost sportiv și antrenor de rugby, Andrei Varvaroi a obținut în ultimii ani rezultate remarcabile, reușind să câștige de trei ori consecutiv titlul de campioni naționali cu echipa de juniori a clubului. Singurul „păcat” al lui Andrei Varvaroi este că până în 2018 a fost membru PSD și consilier local în comuna Berchișești. 

După ce mandatul obținut prin concurs s-a încheiat, iar un alt concurs nu a fost organizat, Andrei Varvaroi a fost înlocuit cu Paul Ciprian Botcovschi, profesor de sport la o școală din comuna Cornu Luncii. 

Marele merit al lui Botcovschi pare să fi fost doar acela că este cumnatul senatorului PNL de Suceava Daniel Cadariu, fiind căsătorit cu sora politicanului. 

Antrenorul Andrei Varvaroi susţine că profesorul de sport nu îndeplineşte criteriile obligatorii pentru ocuparea funcţiei de conducere şi din acest motiv a depus o contestaţie la Inspectoratul Şcolar.

Inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, Grigore Bocanci, membru PNL, a fost acuzat că săptămâna trecută a schimbat mai mulți directori de școli din județul Suceava exclusiv pe criterii politice.
antrenorul Andrei Varvaroi, fost director al CSȘ Gura Humorului
Paul Ciprian Botcovschi, cumnatul senatorului PNL Daniel Cadariu
Grigore Bocanci, inspector școlar general al IȘJ Suceava 
Daniel Cadariu, senator PNL de Suceava
Mai nouă Mai veche