Tânăr reținut în arest după ce a fost urmărit de poliție pe drumurile din Vicov și s-a izbit cu mașina în poarta unei gospodării

Luni, 11 ianuarie 2021, în jurul orei 18:40, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, au observat circulând pe direcţia Vicovu de Jos – Putna autoturismul marca Toyota, cu număr de înmatriculare specific Irlandei.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire însă conducătorul auto nu s-a conformat, efectuând manevra de depășire a mai multor autoturisme care circulau regulamentar pe sensul de mers. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea aproximativ 300 de metri, după care a virat la stânga pe strada Domnească de pe raza localității Bivolăria. Acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 200 de metri pe strada Domnească, iar într-o curbă la stânga, la intersecția cu strada Drumul cu Tei, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului, intrând în poarta de acces a unei gospodării. Conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului, fiind încătușat imediat.

Ulterior a fost identificat ca fiind Constantin Marinel G., de 39 de ani, din Vicovu de Sus. Cu ocazia verificării efectuate, s-a constatat faptul că are dreptul de a conduce „cu restricții – reținut”.

Întrucât emana halenă alcoolică aceasta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru lipsă documente, ITP expirată și poliță RCA expirată.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Șoferul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche