DSP a primit 16.500 de doze pentru vaccinul antigripal. Până acum au fost imunizate împotriva gripei sezoniere 27.000 de persoane

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat că în această iarnă 27.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere, iar instituția a mai primit un lot de 16.500 de doze. 

„In cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit pe data de 9 decembrie 2020 încă o tranșă de vaccin gripal tetravalent, respectiv 16.500 doze

Până în prezent, în județul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei peste 27.000 persoane din categoria celor vulnerabile.

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății”, a transmis DSP Suceava. 
Mai nouă Mai veche