Festivitatea de premiere a concursului CoronaFALL, ediția a III-a, din cadrul Festivalului Autumnal de Literatură F.A.L.L., la Biroul Francez din Suceava

În cadrul „după-amiezii francofone” de miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 17:00, va avea loc festivitatea de premiere a Concursului CoronaFALL, ediția a III-a, din cadrul Festivalului Autumnal de Literatură F.A.L.L., la Biroul Francez din Suceava. Premiile constau în cărți și materiale de pictură acordate cu sprijinul financiar al AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), în tricouri și genți oferite de AAFS (Asociația Alianța Franceză din Suceava).

Cu intenţia de a descoperi şi promova elevi cu aptitudini literar-artistice, Școala Gimnazială Preuteşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Județului Suceava, a iniţiat acest concurs de creaţie în domeniul literaturii și al artelor plastice.

Lucrările au fost evaluate de un juriu de specialitate româno-francez format din prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, lector univ. dr. Mariana Șovea, prof. gr.I Tamara Sabin, prof. Charlotte Cencic, prof.dr. Anamaria Briana Belciug, prof.dr. Alexandra Sîrghi, prof. Gabriela Dumbrăvanu, prof. Delia Rusu, prof. Mihai-Cristian Fetcu, prof. Camelia Rusu Sadovei, artist plastic, membru UAPR.

Partenerii acestei ediții au fost: Biblioteca USV, Centrul de Reușită Universitară Suceava, Asociația Alianța Franceză din Suceava, DGASPC Suceava, INSPE - Académie de Reims, Franța.

Festivalul, coordonat de prof. Adina Popa, a beneficiat de certificare eTwinning.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri pot fi urmărite pe adresa de facebook a Biroului Francez: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul Consiliului Județean: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: https://afsuceava.ro.

Proiectul „Francofonia în comunitate”, realizat la Biroul Francez, se bucură de susținerea Institului Francez și Ambasadei Franței în România, a Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară al Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, a Inspectoratului Școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a Asociației „L’Arc-en-ciel du succès” și a Asociației Seniorilor Bucovineni. 

Mai nouă Mai veche