Fiică de 17 ani salvată de polițiști din mâinile tatălui bătăuș. Dosar penal întocmit și ordin de restricție emis de polițiști pentru bărbatul din Vicovu de Sus

Marți, 5 ianuarie 2021, la ora 17.44, autoritățile au fost sesizate prin 112 de către o femeie de 42 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost alungată din locuința comună de către soțul său, de 46 de ani, tot din localitate, iar în prezent se află la locuința părinților săi din comuna Brodina, împreună cu fiicele sale.

Pe raza satului Falcău, comuna Brodina, a fost identificată apelanta, iar din interiorul casei se auzeau strigăte de ajutor. Polițiștii s-au deplasat în holul locuinței, împrejurări în care l-au observat pe bărbatul reclamat cum o lovea cu palmele pe fiica sa minoră de 17 ani, aceasta suferind leziuni corporale minore. În aceste condiții lucrătorii de poliție au procedat la imobilizarea și încătușarea bărbatului, care se manifesta violent fizic și verbal.

Părțile implicate au fost conduse la sediul Poliției Vicovu de Sus, unde femeia, în calitate de reprezentant legal al minorei, a formulat plângere prealabilă cu privire la infracțiunea de „violență în familie” și în același context a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva soțului său.

S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite s-a constatat că, în prezenta cauză există un risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale față de persoanele vătămate, respectiv femeia și cele trei fiice ale sale.

Față de probele administrate în cauză, la data de 5 ianuarie 2021, ora 20.25, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 120 de ore față de agresor în contradictoriu cu soția sa și fiicele lor.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „violența în familie”.
Mai nouă Mai veche