FOTO Sute de camioane așteaptă de două zile în Ucraina ca să treacă prin Vama Siret: „De aproape 24 de ore nu am mutat camioanele. Nu avem ce să mâncăm. Am ajuns la limita răbdării!”

Sute de camioane stau blocate de două zile în Ucraina pe sensul de intrare în România prin Vama Siret, în condițiile în care procedurile vamale durează foarte mult și numărul mașinilor procesate zilnic este foarte mic.

Oamenii sunt disperați în condițiile în care temperaturile sunt foarte scăzute, nu au de unde să-și cumpere alimente pentru că magazinele sunt închise, iar unii dintre ei transportă mărfuri perisabile.

„Stăm blocați de aproape două zile în Ucraina din cauza unor vameși romani incompetenți care muncesc doar când au chef. De aproape 24 de ore nu am mutat camioanele și nici nu cred ca le vom muta în următoarele ore. Va trimit doar doua poze sa va faceți o impresie. Sunt sute de camioane care stau din cauza vameșilor romani. Și asta nu e nimic. Coada se întinde în spate pe aproximativ 8-10 kilometri.
Suntem la limita răbdării! 
Problema e nesimțirea vameșilor romani care astăzi nu au lucrat aproape deloc. Dacă au lucrat astăzi 50 de camioane e mare minune. Ăsta e sistemul de lucru la vameșii din vama Siret. Sunt mașini cu marfa perisabila care se strică. 
Nu avem unde sa mâncăm pentru că știți prea bine ca din cauza pandemiei totul e închis. 
La vamă dintre Polonia și Ucraina se lucrează cel puțin 400 camioane pe tură, pe când la noi maxim 50. Ne-am saturat de vameșii care nu știu sa folosească un calculator și care ocupa locul celor tineri care nu au ce munci”, ne-a declarat un șofer român de camion care așteaptă de două zile pentru a ajunge în Vama Siret. 

Deși coada de camioane are cel puțin zece kilometri, pe pagina de internet a Poliție de Frontieră se arată că timpul de așteptare în Vama Siret, pe sensul de intrare pentru camioane, ar fi de doar 30 de minute. 

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche