Hoți surprinși în flagrant, la Șcheia. Au aruncat bunurile furate, au sărit gardul și au fugit cu o căruță după ce au fost văzuți de un vecin

La 8 ianuarie 2021, ora 16.00, lucrătorii Secției de Poliție Ruralăă 9 Șcheia au fost sesizați de către un bărbat din Suceava cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să sustragă bunuri dintr-o anexă a unei locuințe situată pe raza localității Șcheia.

Bărbatul deține pe în Șcheia, pe strada Agronomului, o proprietate compusă din casă de locuit bătrânească și anexă. La 8 ianuarie, în jurul orelor 13.00, a fost anunțat de către un vecin că persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței sale prin escaladarea gardului, respectiv au pătruns în anexă (șură), de unde au încercat să sustragă bunuri, însă fiind surprinși de către vecin, autorii au abandonat bunurile pe care intenționau să le sustragă și au părăsit locul faptei.

Din relatările vecinului a reieșit faptul că autorii, se deplasau cu un atelaj hipo.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat că una dintre persoanele aflate pe atelajul hipo este Iulian Cornel Bozomală, din Șcheia, cunoscut cu antecedente penale pentru săvârșirea infracțiunilor de furt.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă furt calificat”, urmând a fi administrat probatoriul pentru identificarea tuturor participanților și probarea activității infracționale.
Mai nouă Mai veche