În noaptea de Revelion, un bărbat din Gura Humorului și-a luat la palme soția care vorbea la telefon cu sora ei. Sesizați de sora victimei, polițiștii au deschis dosar penal pentru violență în familie

La 31 decembrie 2020, ora 21:06, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către o femeie din municipiul Suceava cu privire la faptul că sora sa, de 37 ani, din Gura Humorului, are scandal cu soțul său.

A fost identificată femeia care a relatat faptul că în cursul serii, în jurul orelor 21:00, în timp ce vorbea la telefon cu sora sa din Suceava a avut un conflict cu soțul său, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În urma acestui conflict, femeia a fost lovită cu palmele peste față de către soțul său, fără a suferi însă leziuni.

Persoana vătămată a refuzat solicitarea unui echipaj de Ambulanță la fața locului, întrucât a relatat faptul că nu este nevoie.

De asemenea, femeia nu a dorit să depună plângere penală pentru săvârșirea vreunei infracțiuni împotriva soțului său.

În urma întocmirii formularul de evaluare a riscului, conform prevederilor Legii nr. 217/2003, s-a constatat faptul că nu există risc iminent, totodată persoana vătămată opunându-se emiterii unui Ordin de protecție provizoriu, aducându-i-se la cunoștință dreptul de a se prezenta la Judecătoria Gura Humorului în vederea solicitării emiterii unui Ordin de Protecţie.

În cauză urmează s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,Violenţa în familie”.
Mai nouă Mai veche