Petarde confiscate de polițiști de la comercianți din Bazar și Piața Mică

La 31 decebrie 2019, lucrătorii din cadrul IPJ Suceava, în baza informaţiilor existente la nivelul serviciului şi a planului de acţiune „Foc de artificii 2020”, au surprins în flagrant, în incinta Centrului Comercial Bazar Suceava, pe Sebastian F., de 43 ani, din aceeaşi localitate, care oferea spre vânzare, fără a fi autorizat, un număr de două articole pirotehnice (baterii de cca. 5 kg).

La aceeaşi dată, lucrătorii din cadrul IPJ Suceava au surprins în flagrant, în incinta Centrului Comercial Bazar Suceava, pe Cristina Ț., de 51 ani, din Suceava, care oferea spre vânzare, fără a fi autorizată, un număr de 1870 articole pirotehnice de diferite categorii.

De asemenea, polițiștii au surprins în flagrant în Piața Agroalimentară din cartierul George Enescu din municipiul Suceava pe Felicia T., de 60 ani, localnică, care oferea spre vânzare, fără a fi autorizată, un număr de 250 articole pirotehnice fără a avea inscripții în limba română, și pe Avram M., de 42 de ani, localnic, care oferea spre vânzare, fără a fi autorizat, un număr de 1870 articole pirotehnice fără a avea inscripții în limba română.

În cauză au fost întocmite 4 dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37, alin. 1, lit. a din Lg. 126/1995 R.

Articolele pirotehnice menţionate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Mai nouă Mai veche