IPJ Suceava: Peste 130 de sancțiuni contravenționale aplicate în weekend de polițiști cu privire la modul de respectare a interdicțiilor și măsurilor impuse în context pandemic Covid-19

În acest weekend au fost intensificate activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă. Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, unitățile de cazare și unitățile turistice, restaurante, pensiuni dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în perioada 15–17.01.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 207 societăți comerciale şi peste 50 de mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.000 lei.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 3906 persoane.

Au fost intensificate instruirile cu administratorii de unități turistice și hoteliere și din circuitul HORECA, fiind prezentat cadrul legal dar și sancționator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Reprezentanții tuturor unităților turistice și de cazare, precum și ai restaurantelor au fost instruiți cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

Urmare a acțiunilor preventive desfășurate nu au fost înregistrate evenimente deosebite, cazurile de încălcare alegii fiind izolate.

Au fost identificate și situații de încălcare a legii, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale și reinstruind cetățenii cu privire la necesitatea respectării normelor de protecție Covid19.

La 17.01.2021, ora 19.10, Poliţia oraşului Solca a fost anunţată cu privire la existenţa unei sesizări prin Telverde, privind faptul că pe raza comunei Arbore, la mai multe baruri şi restaurante, nu se respectă măsurile impuse la 15.01.2021, având în vedere faptul că localitatea Arbore se află în scenariu roşu.

Au fost efectuate verificări la barurile şi restaurantele de pe teritoriul com. Arbore, ocazie cu care au fost identificate două cazuri de nerespectare a măsurilor legale.

Astfel, la un local au fost găsite mai multe persoane, atât în interior, cât şi pe terasele restaurantului, motiv pentru care administratorul localului a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art.65 lit.q, din Legea 55/2020.

La un alt bar, în interior a fost găsită o persoană care consuma băuturi alcoolice, motiv pentru care administratorul a fost sancţionat pentru nerespectarea prevederilor art.65 lit.q, din Legea 55/2020.

Toți administratorii de unități economice au fost reinstruiţi pe bază de proces-verbal cu privire la respectarea prevederilor impuse prin Hotărârea C.J.S.U. Suceava nr.10/2021.

La 17.01.2021, ora 20:32, având în vedere lista cu persoanele autoizolate de pe raza de competență, înaintată de către DSP Suceava, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-au deplasat la domiciliul unui bărbat de 24 ani din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, în vederea verificării acestuia privind respectarea autoizolării la domiciliu, ocazie cu care au constatat că tânărul a părăsit domiciliul și s-a deplsata cu autovehiculul la cumpărături.

Tânărul a fost sancționat contravențional conform Legii nr.55/2020.

Măsurile impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor.

Atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut şi vă îndemnăm să nu vă expuneţi la riscuri, să păstraţi distanțarea fizică și să purtaţi masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, respectaţi interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat.
Mai nouă Mai veche