Polițistul interlop Răzvan Bolea a fost condamnat de judecători în dosarul atacului din Târgul Auto Cumpărătura

Polițistul Răzvan Bolea a fost condamnat, joi, 7 ianuarie 2021, de Judecătoria Suceava, la 300 de zile amendă pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe în dosarul privind atacul din Târgul Auto Cumpărătura.

Conform Hotărârii 16/2021 a Judecătoriei Suceava, inculpatul Bolea Răzvan Silviu a fost condamnat la pedeapsa de 7.500 lei amendă penală (300 zile-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe. Magistrații l-au obligat pe inculpatul Bolea Răzvan Silviu la plata sumei de 5.000 de lei reprezentând daune morale.

Totodată, inculpatul Chiriac Ioan Relu a fost condamnat la 6.250 de lei amendă penală (250 zile-amendă) și la daune morale de 3.000 de lei.

Dosarul vizează o bătaie care a avut loc la data de 23 iulie 2016 în târgul de mașini de la Cumpărătura. Mihai Răzvan Bolea de la Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ Suceava, Mihai Toader de la Serviciul Rutier Suceava și un anume Marius Brumă au fost acuzați că i-au bătut pe Relu Chiriac și pe fiul acestuia.

Scandalul inițial a pornit între Brumă și Relu Chiriac de la un loc de parcare. Primul i-a chemat în sprijin pe polițiștii Bolea și Toader, care erau în timpul lor liber. Răzvan Bolea a fost acuzat că l-a luat la pumni și picioare pe Relu Chiriac, în altercație implicându-se și Marius Brumă. Fiul bărbatului agresat a încercat să intervină, însă a fost lovit de către Toader.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și o ambulanță, care l-a preluat pe Relu Chiriac și transportat la spital. Conform certificatului medico – legal, bărbatul a suferit mai multe leziuni pentru care a avut nevoi de 15 zile de îngrijiri medicale.


În cele din urmă, procurorii i-au trimis în judecată doar pe polițistul Răzvan Bolea și pe Relu Chiriac. 

Într-un alt dosar, Răzvan Bolea este cercetat alături de un alt polițist, Daniel Dumitru Caunic, după ce în timpul unei partide de vânătoare au intrat într-o gospodărie din Cristești, județul Botoșani, au agresat două persoane și au spart luneta unei mașini. 

Mai nouă Mai veche