Șrot de floarea soarelui împrăștiat pe carosabil, capcana mortală care a favorizat accidentul din Pasul Mestecăniș: „Intra ABS-ul și la 5 km/h!”

Un accident mortal s-a produs miercuri dimineață pe DN17, în Pasul Mestecăniș din județul Suceava, pe versantul dinspre Vatra Dornei, două persoane fiind suprinse sub un microbuz care s-a răsturnat pe carosabil.

Din mărturiile șoferilor care au trecut prin zonă s-ar părea că la producerea accidentului a contribuit un factor mai puțin obișnuit. Dincolo de faptul că suprafața de rulare a drumului național era acoperită de mâzgă, pe carosabil, în zona accidentului, erau împrăștiat semințe de floarea soarelui și ulei de șrot căzute dintr-un autovehicul.

„Se aluneca foarte tare, nu puteam să țin mașina, intra ABS-ul și la 5 km/h”, ne-a povestit un șofer care a trecut prin zonă la puțin timp după producerea accidentului rutier.

Semințele se pare că ar fi căzut dintr-un autovehicul care și-a continuat deplasarea fără ca șoferul să anunțe autoritățile despre pericolul creat astfel pe DN17.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche