VIDEO Șoferul care a împrăștiat șrot de floarea-soarelui pe DN17, căutat de Poliție. Cum arăta carosabilul la momentul producerii accidentului mortal din Pasul Mestecăniș

Polițiștii au deschis un dosar penal după accidentul mortal produs miercuri dimineață în Pasul Mestecăniș și încearcă să-l identifice pe șoferul care a împrăștiat șrot de floarea-soarelui pe carosabil și a plecat fără să anunțe autoritățile.

Accidentul s-a produs la ora 07.40, pe DN17, în Pasul Mestecăniș, pe versantul dinspre Vatra Dornei. Silviu Dragoș H., de 32 de ani, din Sadova, în timp ce conducea un Mercedes Sprinter care tracta o platformă auto, pe o porțiune de drum drept a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat pe sensul opus de mers. În microbuz se aflau în total opt persoane.

La faţa locului, pe o distanță de aproximativ 500 metri au fost identificate seminţe de floarea soarelui, care au influențat aderenţa părţii carosabile, aceasta devenind extrem de alunecoasă. Polițiștii fac cercetări pentru a identifica autovehiculul care nu şi-a asigurat încărcătura şi a împrăştiat seminţele de floarea soarelui pe partea carosabilă.

Două persoane care au fost suprinse sub microbuz, cu vârste de 48 și 57 de ani, au suferit leziuni grave și personalul medical a constatat decesul.

Șoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toracic, traumatism coloană lombară, traumatism bazin”, rămânând internat. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge.

Mai nouă Mai veche