Tânăr dat în urmărire națională pentru furt de mașini, prins după o urmărire de șase kilometri pe traseul Vatra Dornei - Dorna Candrenilor

La 9 ianuarie 2021, ora 18.50, un ofiţer de poliţie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, aflat în timpul liber, a observat pe strada Unirii din Vatra Dornei un autoturism despre care știa că figura urmărit la nivel național din 1 ianuarie 2021. Faţă de această situaţie, la nivelul subunității s-au constituit mai multe filtre de circulație, la ieşirile din municipiu, în vederea opririi autoturismului urmărit.

După zece minute, un echipaj de poliţie a încercat oprirea acestuia pe strada Unirii, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiștilor continuându-şi deplasarea pe DN 17 către Bistriţa Năsăud. După o urmărire de circa șase kilometris-a reușit blocarea și oprirea acestuia pe DN 17, la intrarea în localitatea Dorna Candrenilor, cu sprijinul echipajului de poliţie rutieră aflat în serviciu.

La volan a fost găsit Constantin Pazariu, din municipiul Iași, dat în urmărire naționala pentru „furt de auto”, care figura în stare de arest la domiciliu.

De asemenea, pentru autoturismul marca Land Rover exista o semnalare de urmărire și identificare din data de 1 ianuarie 2021.

Întrucât conducătorul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei pentru cercetări.

Autoturismul și șoferul au fost predați polițiștilor de la IPJ Iași. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche