Tânăr din Dornești prins băut la volanul unei mașini pe un drum neclasificat din localitate. I s-a întocmit dosar penal și a fost amendat pentru că nu avea declarație pe propria răspundere

Duminică, 10 ianuarie 2021, la ora 23.01, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea a oprit pentru control autoturismul marca Skoda Fabia, care se deplasa pe un drum comunal neclasificat din comuna Dornești, condus de Ion J., de 36 de ani, localnic.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Deoarece bărbatul nu a prezentat pentru control o declarație pe propria răspundere pentru verificarea motivului deplasării, a fost sancționat contravențional pentru încălcarea dispozițiilor Legii nr. 55/2020.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche