Transport de biomasă fără aviz, depistat în trafic, la Marginea. Lemnul a fost confiscat, iar firma a fost sancționată contravențional

Marți, 5 ianuarie 2021, la ora 18:00, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea a oprit pentru control autoutilitara marca Mercedes-Benz, care era încărcată cu o cantitate de materiale lemnoase, respectiv biomasă.

S-a stabilit că autoutilitara era condusă de numitul Gabriel B., angajat al GTM Expres SRL cu sediul în comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoutilitarei, iar pentru cantitatea de materiale lemnoase transportată nu a putut prezenta document de proveniență.

S-a procedat la efectuarea de verificări, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialului lemnos, ocazie cu care autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare „Atelier împletituri Marginea”, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase (biomasă).

Astfel s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 4,35 mc biomasă, conform carnetului de inventariere întocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Pentru acest motiv, societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform prevederilor art.19, alin. (1), lit. b) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 4,35 m.c. biomasă a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche