Turistă rănită în timpul unei plimbări cu snowmobilul, la Vatra Dornei

Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, ora 12.58, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că Mărioara B. este accidentată la picior și se află la baza telefericului.

Lângă stația de îmbarcare a telescaunului din Vatra Dornei a fost identificată Mărioara B., de 48 de ani, din Iași, care a declarat verbal că a urcat cu telescaunul, împreună cu concubinul său. În zona de vârf a Dealului Negru au întâlnit o persoană care se plimba cu un snow-mobil, l-au oprit și l-au rugat să le împrumute pentru 5 minute vehiculul să facă și ei o scurtă plimbare. În timpul plimbării cu snowmobilul condus de către concubin, într-o curbă strânsă la stânga, acesta a pierdut controlul, răsturnându-se, iar femeia a rămas cu piciorul drept prins sub snowmobil. 

Aceasta crezând că nu a suferit leziuni grave în urma accidentului a hotărât să coboare cu telescaunul împreună cu concubinul acesteia. Ajunși la baza Dealului Negru, femeia a început să simtă dureri din ce în ce mai puternice la nivelul piciorului drept, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unei ambulanțe prin 112.

Femeia a fost preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul Vatra Dornei în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În urma consultației i s-a stabilit următorul diagnostic: „fractură maleolă perionieră dreaptă; cădere accidentală”.

În cauză s-a întocmit dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche