Stână incendiată la Vornicenii Mari. Proprietarul îl bănuiește pe un localnic cu care se află în conflict

Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, la ora 17.53, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că pe un teren extravilan de pe raza satului Vornicenii Mari, comuna Moara, arde o baracă de la o stână.

Persoana vătămată, Constantin Z., de 51 de ani, din comuna Moara, deține o stână pe raza satului Vornicenii Mari, iar pe timpul iernii aceasta este nefolosită.

Sâmbătă, în jurul orelor 17.30, persoane necunoscute au distrus prin incendiere baraca stânei care era confecționată din lemn, acoperită cu tablă, cu dimensiunile de 2,5m x 3,5m, în interiorul căreia se aflau mai multe bunuri, respectiv un aragaz, un pat, o masă, un fotoliu, precum și mai multe articole vestimentare.

Un echipaj din cadrul ISU Suceava a intervenit pentru lichidarea incendiului, ocazie cu care s-a stabilit drept cauză de producere a incendiului flacăra produsă de aprinderea unui chibrit.

În urma incendiului au rezultat doar pagube materiale, nefiind pericol de propagare, prejudiciul urmând a fi estimat ulterior de persoana vătămată, care a mai declarat verbal faptul că îl bănuiește de comiterea faptei pe numitul Gheorghe M., din aceeași localitate, întrucât este în conflict cu acesta.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „distrugere”.
Mai nouă Mai veche