Un minor care a furat o mașină și a provocat un accident rutier, la Colacu, cercetat de polițiști pentru patru infracțiuni

La 24 ianuarie 2021, în jurul orei 23:40, Mihai Ștefan M., în vârstă de 17 ani, din Fundu Moldovei, a luat cheile autoturismului marca Chrysler, proprietatea lui Dan M., din Fundu Moldovei, fără consimțământul acestuia, iar în timp ce îl conducea pe DJ 175, pe raza satului Colacu, având direcția de deplasare dinspre Breaza spre Pojorâta, având ca pasager pe locul din dreapta față pe Daniel Ț., de 23 de ani, din Fundu Moldovei, ajuns într-o curbă deosebit de periculoasa la stânga, din cauza faptului că nu a adaptat o viteză corespunzătoare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul fiind proiectat în afara părții carosabile pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, unde a distrus o porțiune de șase metri de gard din sârmă.

În urma producerii accidentului pasagerul din autoturism a suferit vătămări corporale, fiind preluat de către echipajele medicale sosite la fața locului și transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale, cu diagnosticul „policontuzionat, TCF cu pierdere de conștiință, plagă contuză buză inferioară”, fără a rămâne internat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate două mostre de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.

La sediul Spitalului, conducătorul auto a resimțit unele dureri în zona abdomenului, motiv pentru care a fost evaluat din punct de vedere medical, constatând faptul că acesta prezintă o contuzie toraco-abdominală, fiind transferat la Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale amănunțite.

În continuare, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere măsurile privind limitarea răspândirii virusului COVID 19 și totodată a restricționării deplasării persoanelor după ora 23:00, atât conducătorul auto cât și pasagerul din autoturismul acestuia au fost sancționați conform Legii nr. 55/2020, pentru lipsa declarației care să ateste motivul caracterului urgent a deplasării lor.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche