Urmărire în Vatra Moldoviței după un tânăr fără permis. Fugarul a abandonat mașina și a încercat să scape pe jos, dar a fost prins de polițiști

Miercuri, 20 ianuarie 2021, la ora 07.45, pe raza comunei Vatra Moldoviței, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au observat circulând pe direcția Frumosu - Vatra Moldoviței, pe DJ 176, autoturismul Audi A4, căruia i s-a efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto a accelerat, continuându-și deplasarea pe DJ 176 în direcția Moldovița.

S-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 300 de metri, după care mașina a virat stânga pe un drum comunal ce face accesul în zona denumită Prund Vatra Moldoviței. După parcurgerea distanței de circa 150 metri pe acest drum, conducătorul auto a pierdut controlul volanului intrând în derapaj. După ce autoturismul s-a oprit, conducătorul auto a coborât și a fugit încercând să scape. Acesta s-a deplasat în direcția DJ 176 pe o uliță îngustă situată în imediata apropiere a locului în care autoturismul s-a oprit. Astfel, doi polițiști au continuat urmărirea acestuia și doi cu autospeciala de poliție au revenit în DJ 176, continuând urmărirea pe jos a acestuia.

Persoana a fost ajunsă și identificată în zona spălătoriei auto Nelu-Mox din Vatra Moldoviței. Tânăru, Roberto D., de 20 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, nu deține permis de conducere. Tânărul a prezentat o asigurare de răspundere RCA expirată de la 14 ianuarie 2021, precum și dovada pentru certificatul de înmatriculare, a cărei valabilitate era expirată din data de 17 ianuarie 2021.

Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate sancțiuni conform prevederilor legale.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche