Urmărire pe străzile din Burdujeni după un tânăr beat la volan care a trecut pe roșu la semaforul de la sensul giratoriu

La 23 ianuarie 2021, ora 00.15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a observat autoturismul marca Ford Mondeo care se deplasa pe strada Calea Burdujeni, dinspre localitatea Plopeni și care la intersecția cu strada Calea Unirii, în sensul giratoriu, nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric, continuându-și deplasarea pe aceeași stradă către strada Gheorghe Doja.

Având în vedere aceste aspecte s-a pornit în urmărirea autoturismului în cauză, care s-a deplasat pe strada Calea Burdujeni, a intrat pe strada Gheorghe Doja, apoi pe strada Mircea Damaschin și pe strada Călimani, în tot acest timp, conducătorul autoturismului mărind viteza de deplasare.

Pe strada Călimani, înainte de intersecția cu strada Calea Burdujeni, conducătorul auto a virat dreapta pe o alee pietonală și a oprit autoturismul în fața farmaciei. În momentul în care autospeciala de poliție a oprit pe strada Calea Burdujeni, paralel cu aleea pietonală din fața farmaciei, conducătorul autoturismului în cauză a ieșit din habitaclu și a luat-o la fugă, pe strada Călimani. S-a procedat la urmărirea celui în cauză, care a fost prins la scurt timp și condus înapoi la autospeciala de poliție.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Daniel B., de 33 de ani, din Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor Biroului Rutier Suceava. Bidalan Daniel a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost transportat cu autospeciala de serviciu la Spitalul Județean Suceava, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii aloolemiei.

La sediul Spitalului Județean Suceava, în prezența personalului de serviciu, Bidalan Daniel a refuzat și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii aloolemiei.

În cauză s-a întocmit proces verbal de constatare privind săvârșirea infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice“.
Mai nouă Mai veche