Adolescentă lovită de un TAXI pe trecerea de pietoni de la LIDL Burdujeni. Taximetristul a dus victima acasă fără să anunțe poliția despre accident

Joi, 18 februarie 2021, la ora 22:55, la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat un bărbat de 47 de ani, din Suceava, care se afla cu fiica sa de 15 ani și care a declarat că acesta a fost victima unui accident rutier, produs pe trecerea de pietoni din dreptul magazinului LIDL de pe strada Cuza Vodă din cartierul Burdujeni.

În urma sesizării, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava s-a deplasat la UPU Suceava unde au fost identificate persoanele menționate, care au declarat că în jurul orei 21.30, adolescenta s-a angajat în traversarea străzii Cuza Vodă, pe marcajul pietonal din dreptul magazinului LIDL, și a fost acroșată de autoturismul Dacia Logan, în regim taxi, care circula în direcția Suceava - Botoșani și al cărul conducător auto nu i-a acordat prioritate.

După producerea accidentului, conducătorul auto a oprit și a discutat cu victima, după care aceasta s-a urcat în autoturismul care a acroșat-o și s-a deplasat la domiciliu.

Conducătorul auto a discutat cu tatăl victimei căruia i-a povestit despre accidentul descris mai sus, după care a plecat, fără să înștiințeze organele de poliție, rămânând ca în funcție de evoluția stării de sănătate a fetei, să se întâlnească ulterior.

La scurt timp, după aproximativ 30 de minute, tatăl victimei l-a sunat de conducătorul auto, căruia i-a spus că se va deplasa cu fata la Spitalul Județean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

La spital s-a deplasat și conducătorul auto, care a fost identificat ca fiind Alexandru P., de 20 de ani, din satul Tișăuți, comuna Ipotești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultaul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma consultațiilor medicale, victimei i s-a stabilit diagnosticul: ,,TCC, escoriații mâini”.

În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului”.
Mai nouă Mai veche