Buletin de presă, 14 februarie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 13.02.2021, în jurul orelor 17.40, un bărbat de 36 ani, din sat/com. Ipotești, conducea autoturismul în localitatea Cajvana, pe DC 43C, iar când a ajuns la intersecția DC43 – DC43C, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat 32 ani, din orașul Cajvana.
În aceste condiții, șoferul de 32 de ani a suferit leziuni minore, astfel că s-a deplasat la Centrul medical de permanență Cajvana, unde a fost examinat de cadrele medicale ulterior a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 13.02.2021, ora 2330, un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Suceava, a obţinut date cu privire la faptul că un tânăr conduce fără a poseda permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice, deplasându-se pe raza mun. Suceava, în zona Areni.
Astfel, pe str. Ana Ipătescu de pe raza mun. Suceava, a fost identificat autoturismul bănuit, fiind oprit regulamentar în trafic. La volanul acestuia, a fost identificat un tânăr de 24 ani, din municipiul Suceava.
Procedându-se la verificarea acestuia în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche