Buletin de presă, 27 februarie 2021 - IPJ Suceava

Razie de amploare și percheziții derulate de polițiști în zona rurală arondată municipiului Rădăuți

La data de 26.02.2021, în intervalul orar 05:30-10:30, pe raza Secției nr. 4 Gălănești și pe tronsoanele rutiere adiacente mun. Rădăuți a fost organizată o razie, la care au participat poliţişti din cadrul Poliției Mun. Rădăuți și de la cele două Secții de poliție rurală , precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava.
Au fost desfășurate două percheziții domiciliare în cătunul Vuliva, de pe raza comunei Frătăuții Noi, în vederea probării activității infracționale a unor suspecți și identificării și recuperării bunurilor date în urmărire.
Cu această ocazie au fost identificați suspecții unor fapte de furt, respectiv doi bărbați față de care au fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.
S-au constituit escorte, iar persoanele reținute au fost conduse la sediul I.P.J. Suceava C.R.A.P. urmând a fi introduse în arest.
S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare din zonele menționate anterior.
În cadrul raziei au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei atât la regimul circulației rutiere cât și la regimul circulației materialului lemnos. De asemenea, au fost confiscați cca. 10 mc lemn foc fag.
Au fost suspendate 2 permise de conducere și au fost reținute 3 certificate de înmatruculare și 2 seturi de plăcițe cu numere de înmatriculare.

Exemple:
A fost probată activitatea infracțională a doi bărbați din comuna Frătăuții Noi, jud. Suceava, bănuiți de comiterea mai multor furturi din locuință. În cauză a fost extinsă urmărirea penală și sub aspectul infracțiunilor de „furt” și „executarea sau folosirea de intalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.
În cadrul raziei au fost desfășurate și activități specifice de control în ceea ce privește respectarea prevederilor legale privind prevenirea răspândirii Covid 19.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 26.02.2021, ora 08.30, un tânăr de 25 ani, din com. Șcheia, în timp ce conducea autoutilitara pe str. Cernăuți, din mun. Suceava, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 35 ani, din mun. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a ușoară conducătorului autoturismului.
Ambii conducători de autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, după care s-a procedat la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.


La 26.02.2021, ora 08:10, o femeie de 43 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul George Enescu, ajungând la o trecere de pietoni semnalizată prin indicator şi marcaj rutier a acroşat pe o femeie de 36 ani, din mun. Suceava și pe fiul acesteia de 2 ani, ambii localnici, care erau angajați în traversare pe marcajul pietonal.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonilor.
Conducătoare auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.02.2021, în jurul orelor 01.30, patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe str. Calea Burdujeni din mun. Suceava, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din mun. Suceava, care nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și emana halenă alcoolică, motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere sub influența băuturilor alcoolice” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 26.02.2021, ora 23.20, patrula din cadrul SPR 8 Adâncata în timp ce desfășura activități pe linie de poliție rutieră, pe raza localității Adâncata, comuna Adâncata, a oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat 54 ani, cu domiciliul stabil în sat Mitocași, com. Mitocu Dragomirnei.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, însă a refuzat acest lucru. În continuare bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava în vederea recoltării de probe biologice. La Spitalul Județean Suceava, în prezența medicilor a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


La 27.02.2021, ora 00.45, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava-Biroul Rutier, în timp acționa pe DJ 178A, în interiorul localității Șcheia, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 48 ani, din sat și com. Șcheia.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg./l. alcool pur în aerul expirat, ulterior la spital i s-a prelevat o mostră biologică de sânge, după care în prezența personalului medical acesta a refuzat prelevarea probei a doua de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche