Buletin de presă, 5 februarie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 04.02.2021, ora 13.06, Poliţia mun. Vatra Dornei, a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112, despre faptul că pe DN 17 la ieșirea spre Iacobeni a avut loc un accident rutier.
S-a stabilit că un bărbat de 43 ani, din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității Vatra Dornei, din direcția Suceava către Vatra Dornei, un arbore de pe versantul din partea stânga a drumului i-a căzut pe cupola autoturismului, provocându-i avarii.
În urma accidentului a rezultat decesul unei femei de 42 ani, din mun. București, soția conducătorului auto, pasageră pe locul dreapta față.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.


La 04.02.2021, ora 16.30, o tânără de 20 ani, din com. Marginea, a condus autoturismul în parcarea unei unități comerciale din localitatea Marginea, iar când a efectuat manevra de mers înapoi pentru a ieși din respectiva parcare, a acroșat cu partea din spate pe o femeie de 35 ani, din mun. Rădăuți.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Tânăra de 20 de ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Peste 30 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor pe fondul indisciplinei pietonale sau neacordării de prioritate pietonilor

Având în vedere Planul cadru de acțiune pe luna februarie 2021 al I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, în data de 03.02.2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 11.455 lei.
De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare pentru lipsă I.T.P.


Peste 60 de sancțiuni aplicate la regimul silvic și 30 metri cubi material lemnos confiscați de polițiști în cadrul acțiunii “Scutul Pădurii”

În perioada 30.01.-04.02.2021 conform Planului de acțiune “Scutul Pădurii” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.
Au fost executate 48 de controale pe drumuri publice și 3 controale în fondul forestier.
Au fost constatate 6 infracțiuni, toate la Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic).
Au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale in valoare de 37.895 lei și au fost confiscați 29.14 m.c. material lemnos în valoare de 14.517 lei.
Mai nouă Mai veche