Primăria Vatra Moldoviței, placă turnantă pentru propulsarea pilelor PNL. După chelnerița de la Apele Române, un consilier județean a fost angajat la primărie doar pentru a fi detașat șef la Protecția Consumatorului Suceava

Primăria Vatra Moldoviței din județul Suceava s-a transformat într-o adevărată trambulină pentru liberalii care vor să ocupe diverse funcții publice în instituțiile statului român.

A devenit deja celebru cazul chelneriței angajată pentru trei zile la Primăria Vatra Moldoviței pentru a fi transferată pe un post cheie la Apele Române, în ciuda faptului că femeia nu avea nici măcar cunoștințe elementare despre problematica abordată de instituție. Simona Iancu ocupă acum un post care, în mod normal, se obţine prin concurs. Însă pentru că angajările la stat sunt blocate în timpul stării de alertă, directorul Administraţiei Apelor din Zona Moldovei a găsit portiţa de salvare. Tânăra a fost angajată administrator public la Primăria Vatra Moldoviţei, unde tânăra a mărturisit că a lucrat numai trei zile.

StiriSuceava.net a aflat că tot la Primăria Vatra Moldoviței a fost angajat la sfârșitul anului trecut și consilierul județean PNL Suceava, Tudorel Titianu. Liberalul, un prosper om de afaceri din Dolhasca, a devenit inspector de stare civilă la primăria aflată la o sută de kilometri depărtare de casă, în celălalt capăt al județului, în urma unui concurs care a avut loc în data de 25 noiembrie 2020. 

După doar o lună de la încadrare, liberalul Tudorel Titianu a fost detașat de la Primăria Vatra Moldoviței pe funcția de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava. 

După dezvăluirile jurnaliștilor de la Recorder, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început cercetări în cazul angajării tinerei chlenerițe pe un post cheie la Apele Române. Nu se știe la acest moment dacă cercetările vor fi extinse și cu privire la modul în care au fost făcute angajările la Primăria Vatra Moldoviței.

În fotografie, de la stânga la dreapta: Tudorel Titianu, Simona Iancu, Virgil Saghin
Mai nouă Mai veche