Carnaval virtual organizat de Grădinița Obcini împreună cu partneri din Republica Moldova, Constanța, Dumbrăveni și Suceava, odată cu revenirea copiilor la grădiniță

După o lungă „vacanță”, copiii s-au reîntors la grădiniță cu dor de colegi, de jucării, de activități, de „doamna lor”, dar totodată dezorientați de regulile impuse, de faptul că în acest context pandemic nu se pot atinge, nu pot să stea apropiați la joacă și, cum spunea una din doamnele educatoare ca răspuns adresat unui copil care dorea să fie îmbrățișat: „ne îmbrățișăm imaginar”.

Părinții au venit alături de copiii lor cu emoții, mai multe poate decât cele ale celor mici. Grădinița a început pentru preșcolari cu „Mi-a fost dor de tine, doamna!”, „M-am plictisit acasă!”, „Am crezut că nu mai începe grădinița asta niciodată!” și continuă, printre zâmbete și râsete, dar și lacrimi, cu „Vreau acasă!”, „Vreau la mami!”.

Cadrele didactice sunt nevoite să reia perioada de acomodare, deși a avut loc în perioada septembrie-octombrie, în detrimentul noilor conținuturi specifice acestei perioade. Totodată, se acordă o atenție suplimentară deprinderilor de autonomie personală (îmbrăcat-dezbrăcat, încălțat-descălțat, recunoașterea obiectelor personale, etc.).

<<Pentru că, în urma acestor zile în care am discutat și cu copiii, și cu părinții, am aflat de la aceștia că duc dorul activităților de altădată, cum ar fi plimbările, expozițiile, vizitele, dar și serbările, încercăm să ne adaptăm noilor condiții, și să le venim în întâmpinarea necesităților cu organizarea unui „carnaval” mai altfel, ca finalitate a proiectului tematic „Din lumea celor care nu cuvântă”. Astfel, Grădinița cu Program Normal „Obcini” Suceava, va organiza, în parteneriat cu alte grădinițe: Grădinița „Ghiocel” Strășeni – Republica Moldova, GPP „Gulliver” Suceava, GPN „Țăndărică” Suceava, GPN „Dumbrava minunată” Dumbrăveni și GPN „Zubeyde Hanim " – Constanța, carnavalul „Dialogul animalelor” unde se vor realiza expoziții „virtuale” de artă: „Animale îndrăgite” și dramatizări: „Animale din povești”>>, a transmis Maria Todereanu (foto), director al Grădiniței cu Program Normal Obcini.

Fiecare grupă participantă la proiect își va desfășura activitatea aleasă în sala de grupă, iar părinții vor putea participa doar prin intermediul mediului online.
Mai nouă Mai veche